Flank Esports - Yeni Nesil Espor Medyası
Espor Haberleri Worlds grup aşaması tarihinin en büyük hayal kırıklıkları ve sürprizleri

Worlds grup aşaması tarihinin en büyük hayal kırıklıkları ve sürprizleri

Worlds 2022 heyecanı son hızıyla devam ediyor ve bizim de grup aşamasında farklı bölgelerin takımları arasında birçok keyifli maç seyretme fırsatımız oluyor. Worlds 2022 grup aşamasının 2. yarısında Batı takımlarının dökülmesi gündeme oturunca Flank Esports olarak Worlds grup aşaması tarihinde yaşanan en büyük hayal kırıklıkları ve sürprizlerinden 5 tanesini sizin için derledik!

Bir wildcard masalı: Albus NoX Luna

Smurf/PvPStejos/Kira/aMiracle/Likkrit

Albus NoX Luna, Rusya’nın başarılı ekiplerinden Hard Random’un IWCI 2016 finalinde SuperMassive Esports’a yenildikten sonra yeniden yapılanmaya gitmesiyle kurulan bir takımdı. Öncülerinin dominasyonunu devam ettiren ANX, 2016 Yaz Mevsimi’nde Rusya şampiyonu olarak IWCQ’ye katılmaya hak kazanmıştı. IWCQ görevini de başarılı bir şekilde tamamlayan ekip turnuvanın sonunda Worlds biletini kapmıştı.

O sene ABD’de düzenlenen Worlds’te Kore ve Avrupa şampiyonları ROX Tigers ve G2 Esports’un yanı sıra NA 2.si CLG ile aynı gruba düşen Albus NoX Luna’nın her wildcard takımı gibi ya 0-6 gitmesi ya da en fazla 1/2 sürpriz galibiyet koparıp turnuvadan elenmesi bekleniyordu fakat işler hiç öyle gelişmedi. NA temsilcisi CLG’yi 2 kere, gruptaki diğer takımları da birer kere yenmeyi başaran Rus ekip 4-2 skor ile çeyrek finale yükseldi. Takım çeyrek finallerde H2k’e karşı hiçbir varlık gösteremeyecek olsa da LCK ve LEC şampiyonlarının olduğu bir gruptan tie-break’i kaybedip 2. olarak çıkmak, onların herkesin aklına kazınan bir takım olmasını sağladı. ANX, o günden bu güne hala grup aşamasında en fazla galibiyet bulan ve ilk defa çeyrek final oynayan wildcard takımı olarak başarısının bir gün geçilmesini bekliyor.

Turnuvayı kazanabilecek 1 Çin takımı vs 1 Tian, en fazla ne yanlış gidebilir ki?

Nuguri/Tian/Doinb/Lwx/Crisp

Sırada hafızalardaki en taze hayal kırıklığı var. 2019’da Dünya Şampiyonu olduktan sonra oldukça kötü bir 2020 geçiren ve Worlds’e bile katılamayan FPX, 2021 kadrosuna son Dünya Şampiyonu DAMWON Gaming’den Nuguri’yi ekleyip oyuncu kadrosunun kalanını tutmuştu. Bahar Mevsimi’nde final yapıp finalde yenilen ekip, Yaz Mevsimi’nde de aynı kadroyla devam etmişti. Doinb’nin kafayı yediği ve MVP seçilen performansının da yardımıyla lig aşamasını 1. olarak bitiren takım play-offlara da en büyük favorilerden biri olarak çıktı. Play-offlar boyunca 1 maç bile kaybetmeyen ve yenilmez gibi gözüken FPX, finalde sonradan Dünya Şampiyonu olacak EDG’ye yenilerek Worlds 2021’e LPL’in 2. sıra takımı olarak katıldı.

Worlds’teki ilk maçını DK’ya sert bir şekilde kaybettikten sonra diğer 2 maçını kazanarak ilk yarıyı 2-1 kapatan takım, çeyrek finale çıkmak için iyi bir konumdaydı. Sonraki gün ise tam bir felaketti. A grubu maçlarının tamamlanacağı günde FPX, kalan 3 maçını da çok kötü performanslarla kaybederek grup aşamasında turnuvaya veda etti. 3. sıra için çıktıkları tie-break maçını da kaybeden takım o günü 0-4 geçirerek espor severleri şoke etti. Takımın günah keçisi ise oynadığı oyunla “Emekli olmak istiyor herhalde ya.” dedirten ormancı Tian’dı. Oyuncunun sonradan turnuva sırasında sağlık problemleri çektiği öğrenilse de bu kötü performans artık ona mal edilmişti bile.

LGD Gaming

Acorn/Flame/TBQ/GODV/imp/Pyl

Turnuvayı kazanması beklenen Çin takımları ve ormancıları arasındaki gerginlik ilk defa görülen bir durum değil.

LGD’nin kulüp tarihindeki en başarılı mevsim olan 2015 Yaz’da takımın kadrosu kendi bölgelerinde alev alıyordu. LGD, (orman dışındaki) her rolünde bölgesinin en iyi oyuncularına sahip olan ve o seneki Worlds’ün en büyük adaylarından olan gerçekten güçlü bir takımdı. Kadroda önceki sene Worlds’te büyük işler başaran Samsung takımlarından imp ve Acorn’un bulunması takım hakkında beklentilerin çok daha artmasına sebep oluyordu. Takım, Çin’in 1. torba takımı olarak Worlds’e katılmaya hak kazandı.

Turnuvadan önce çoğu kişi; KT, TSM ve Origen ile aynı gruba düşen LGD’nin o grubu 6 maçta 2 galibiyetle bitireceğini düşünmezdi, turnuvayı kazansa şaşırılmayacak bir takımdı sonuçta. Worlds’te çıktığı ilk 3 maçı kaybeden LGD, ikinci yarıya da KT mağlubiyetiyle başlayınca turnuvaya gruplarda veda etti. Takımın yıldızı imp bir şeyler yapmaya çalışsa da tüm takımda görülen inanılmaz performans düşüklüğü turnuvadan erkenden elenmelerine sebep oldu. Takımda hastalanan ormancı TBQ sosyal medyada büyük tepki görse de orta koridorları GODV de bu nefret dalgasından kendi nasibini aldı.

Brezilya, Avrupalı hayranlara unutamayacağı bir maç yaşatıyor

Wickd/Shook/Froggen/Tabzz/Nyph

Takvimleri bir sene daha geriye alacak olursak Avrupa’da mücadele eden Alliance, Yaz Mevsimi’ni şampiyon bitirmişti. Rolünde hafife alınmayacak oyunculara sahip olan ve bir süper takım diyebileceğimiz Alliance tarafında beklentiler büyüktü, Fnatic’in dominasyonunu bitirip EU LCS şampiyonu olmuştular sonuçta.

Takım Worlds 2014’te NaJin White Shield, Cloud9 ve KaBuM! Esports’un bulunduğu ve çıkabilecekleri bir gruba düştü. Çıktığı ilk 3 maçtan 1 galibiyetle ayrılan Alliance, sadece Brezilya temsilcisi KBM’u yenebilmişti fakat kaybettikleri maçlarda da performansları fena değildi. Grup aşamasının 2. yarısında da her şey istedikleri gibi gidiyordu. İkinci yarının ilk maçında C9’ı, ikinci maçında NaJin White Shield’ı yenen Alliance’ın tie-break ihtimali için bir galibiyet daha alması gerekiyordu ve böylece sonraki aşama için büyük bir şans elde edeceklerdi. Son maçta karşılaşacakları takım ise KaBuM!’du. Alliance, gruptaki ölüm kalım maçında grup aşamasında çıktığı 5 maçta da galibiyet bulamamış grubun en güçsüz takımına karşı büyük bir favori olarak çıktı. 38 dakika süren ve bu sene LOUD’ta gördüğümüz tinowns’un yıldızlaştığı maçta KaBuM!, EU LCS şampiyonu Alliance karşısında şok bir galibiyet aldı. Bu mağlubiyeti Alliance için daha da dramatikleştiren ve sürpriz yapan olay ise Alliance’ın bu maç öncesinde Kore temsilcisi NJWS’ı skor vermeden yenmiş olmasıydı. LoL esporunda küçük bölgelerin büyük bölgelere yaşattığı ilk büyük sürpriz olan bu karşılaşma, Avrupalı espor severlerin hala unutamadığı tarihi bir maç konumunda.

EDward Gaming’in eski namı

Geçtiğimiz sene Dünya Şampiyonu olan EDG, gösterdikleri iyi performansın ardından işler ciddileştiğinde hayranlarını hayal kırıklığına uğratmalarıyla bilinen bir takımdı uzunca süre. Bu kötü şöhretin tavan yaptığı yıl ise 2017’ydi.

2017 LPL Yaz Mevsimi’nde şampiyon olup Worlds’e 1. torba takımı olarak katılan EDG, aslında oldukça şanslı sayılabilecek bir kura çekmişti. Çin şampiyonunun grubundaki diğer takımlar LCK 2.si SKT T1, LCS 3.sü Cloud9 ve LMS 2.si ahq Esports Club’dı. İlk bakışta tek rakipleri SKT T1 olarak görünüyordu fakat Çin sahnesinin kötü şöhretli takımı bu gruptan çıkamamayı başarmıştı. Grubun ilk yarısında çıktığı her maçı kaybeden EDG, önde olduğu karşılaşmaları bir türlü kapatamıyordu. Kapatamadıkları maçlardan bir tanesi ise 10 bin altın gerideyken Faker’ın ünlü Orianna ultisiyle çevirdiği maçtı. 

0-3 başladıkları grubun ikinci yarısı aslında 2 galibiyetle güzel başlasa da son maçlarında SKT T1’a kaybeden EDG, hayal kırıklıklarıyla dolu turnuvadan elendiler.

Yorum ekleyin