Worlds 2022 turnuvasında grup aşamasının ilk yarısını geçtiğimiz günlerde tamamladık. Sırada her gün sırasıyla grupların tüm maçlarının oynanacağı ikinci yarı var! Her gün bir grubun tamamlandığı ve çeyrek finale yükselen 2 takımla Worlds koşusunun sonuna gelen 2 takımın belli olduğu bu yarıda birçok sürprize hazır olun.
Grup aşamasının 4. gününde neler oldu?
#Worlds2022 Grup Aşaması’nın ilk yarısında oluşan puan durumu👇🏻 pic.twitter.com/DkllSGzlJO
— LoLespor (@LoLespor) October 11, 2022
Rogue, Batı’nın umudu olmaya devam ediyor!
LEC sayesinde grup aşamasına fena başlayamayan Batı takımları 5. günde döküldü. Batı ve Doğu temsilcilerini karşı karşıya getiren 4 maçın sadece 1 tanesinde bir Batı takımı maç kazanabildi ve o da LPL finalisti Top Esports ile karşılaşan Rogue’du. TES’e karşı oldukça net bir galibiyet alan Rogue’da tüm oyuncular çok iyi performans göstermeye devam ediyor. Odoamne tanklarda rolünün gereğini yerine getiriyor, Malrang bulduğu baskınlarla harikalar yaratıyor, Larssen orta koridorda dünyanın en iyilerine karşı iyi oyunlar sergiliyor ve alt koridorda Comp gerçek bir taşıyıcı performansı ortaya koyarken Trymbi de bulduğu güzel engage’lerle takımına önderlik ediyor.
Rogue tarafında işler ne kadar iyi gidiyorsa Top Esports tarafında da işler bir o kadar ters gidiyor. LPL’de özellikle Tian’ın erken oyunda bulduğu üstünlükler üzerinden oynayan Top Esports, Tian’ın Worlds’te o üstünlükleri bulamamasından dolayı oldukça sıkıntı yaşıyor. Üst koridorda gözde çaylak oyuncu Wayward da diğer oyuncular karşısında o kadar da iyi bir oyun sergilemiyor. Hem iyi hem de kötü anlamda “patlayıcılığı” çok yüksek bir takım olan Top Esports ilk yarıyı 1-2 kapattı ve çeyrek final yapma şansları oldukça sallantıda.
PCS ve VCS temsilcileri bu sene sürpriz yaşatamadı.
Büyük bölge olmamalarına rağmen lig şampiyonlarının genelde dünya genelindeki diğer liglere karşı (özellikle Batı’ya karşı) oldukça iyi performans sergilemesinden dolayı Worlds’e 2 takım gönderen PCS ve VCS, bu sene pek de parlak gözükmedi. Lig 2.lerinin Brezilya ve Japonya’nın altında bitirip ön eleme aşamasında elendiği PCS bölgesinin şampiyonu CTBC Flying Oyster aslında 100 Thieves’i yenecek kadar güçlü bir takım ve çok kötü bir performans da sergilemiyorlar ama diğer büyük liglerden galibiyet koparacak kadar da iyi değiller. GAM Esports’ta ise işler daha kötü. Vietnam yıllarca büyük bölgelere karşı aldığı sürpriz sonuçlarla bilinen bir bölgeyken GAM Esports bu sene bunu hiç gösteremedi. İlk yarıyı galibiyetsiz geçiren Vietnam şampiyonu, ikinci yarıda da ortaya pek bir mücadele koyacak gibi durmuyor.
9 maçta 0 Tier-2 kule?
Şu ana kadar yazdığım 4 Worlds 2022 grup aşaması incelemesi yazısında da yer alan bir konu vardı: LCS takımlarının kötülüğü. Bu hala devam ediyor. Temsilcilerimiz Closer ve Kaori’nin de formasını giydiği 100T ve EG, grup aşamasının 4. gününde LCS takımlarının ilk galibiyeti için Vadi’ye indiler fakat umdukları olmadı. Temsilcilerimiz sırasıyla DWG KIA ve Royal Never Give Up’a yenildi ve 3 LCS takımı da ilk yarıyı 0-3 kapadı. 100 Thieves tarafında CTBC Flying Oyster maçından sonra bir toparlanma gözükse de bu diğer bölgelerden galibiyet koparacak kadar iyi değildi.
Grup aşamasının ilk yarısında LCS temsilcilerinin çıktığı 9 maçın hiçbirinde Tier-2 kule alamaması da trajikomik bir istatistik.
İlk yarıyı kapatırken gruplarını 1. sırada bitiren Rogue, JD Gaming ve RNG gerçekten de şu ana kadar en formda ve güçlü takımlar olarak gözüküyor. A grubunda şu ana kadar diğerlerinden ayrılan bir performans gösteren bir takım olmasa da Fnatic ve T1, diğer 2 takım karşısında biraz daha önde gibi duruyor. Bu gece oynanacak karşılaşmalarla hangi takımların çeyrek finali hak ettiğini hep beraber göreceğiz.
5. gün maçlarının ön izlemesi
Worlds 2022 heyecanı verilen aranın ardından devam ediyor!
Grup aşamasının 5. gününde oynanacak maçlarla birlikte A grubu tamamlanacak ve gruptan çıkan 2 takımla turnuvaya veda eden 2 takım belli olacak. pic.twitter.com/l8W7EJhgtt
— Flank (@FlankEsports) October 13, 2022
5. günde sadece A grubu takımlarının sahneye çıktığını göreceğiz. Sonunda A grubunun tamamlanacağı ve gruptan çıkan 2 takımın belirleneceği bu günde Cloud9 hariç tüm takımların çeyrek final için eşit şansı var. Bundan dolayı FNC, T1 ve EDG üçlüsünün birbirleriyle oynayacağı her maç çok kritik ve ilk yarıda takımların gösterdiği performanstan hareketle her maçın da oldukça çekişmeli geçmesini bekliyorum, 5. gün bu konuda çok zevkli geçecek.
Cloud9’ın şu ana kadar üstünde durmasam da onları hiç hafife almayın keza Worlds 2021’de Cloud9 benzer hatta daha kötü bir senaryodan gruptan çıkmayı başardı. Worlds 2021’de çıktığı ilk 4 maçı da kaybeden Kuzey Amerika temsilcisi, grubun kaotikliğinden de faydalanarak çeyrek final yapmayı başarmıştı.
Yorum ekleyin