Flank Esports - Yeni Nesil Espor Medyası
Espor Haberleri Worlds 2022 grup aşaması 3. gün ön izlemesi

Worlds 2022 grup aşaması 3. gün ön izlemesi

İlk 2 gününü geride bıraktığımız Worlds 2022 grup aşamasında sürprizler devam ediyor. Avrupa takımlarının öne çıktığı 2. günün sonunda Kuzey Amerika takımları hala galibiyet yüzü göremedi.

Worlds 2022 grup aşaması 2. gün özeti

LEC şov yapıyor!

İlk gün izlediğimiz maçlardan ve bu seneki takımların güçlerinden hareketle çoğu kişi Batı ile LCK/LPL takımları arasında turnuva boyunca bir seviye farkı olmasını bekliyordu. LEC temsilcileri ise 2. günde bunun tam tersi bir performans sergiledi.

Günün ilk karşılaşmasında LEC şampiyonu Rogue, Vadi’de LCK 4.sü DRX ile karşılaştı ve Odoamne ile Comp’un yıldızlaştığı maçta galip gelen taraf Rogue oldu. Maokai oynayan Odoamne, maçın en fazla hasar çıkaran 2. oyuncusuydu. Bu maçla birlikte Rogue, Worlds’e galibiyetle başlama geleneğini sürdürdü.

Günün 2. maçında ise iki temsilcimiz sahnedeydi. Broken Blade’li G2 Esports ile Kaori’li Evil Geniuses’ı karşı karşıya getiren maçta G2 Esports, ilk gün JD Gaming Intel’e karşı takdire şayan bir performans ortaya koyan Evil Geniuses’ı kolaylıkla alt etti. Ormanda Nidalee tercihine giden EG, metada pek yeri olmayan bu şampiyonu çalıştıramayınca oyunda hakimiyet gösteremedi.

Günün Batı tarafı için asıl sürprizi 3. maçtan geldi! Son LCK ve MSI finalisti T1 ile oynayan Fnatic, rakibini bir mesaj verircesine net bir şekilde yendi ve çeyrek final için önemli bir şans elde etti. Namağlup Fnatic’in sonraki maçı grupta 1 galibiyet ve 1 mağlubiyeti bulunan EDward Gaming ile olacak.

Çin bu sefer hızlı başladı

Normalde grup aşamasına sallantılı başlayıp turnuva ilerledikçe metaya adapte olarak asıl güçlerini göstermeleriyle bilinen LPL takımları için işler bu sefer öyle gitmedi. Son 3 maçta Vadi’ye inen Çin ekipleri, karşılaştıkları 3 farklı bölgeden 3 takımı da mağlup etti.

Çin’in 2. gündeki ilk maçında EDward Gaming, LCS şampiyonu Cloud9 ile karşı karşıya geldi. İlk gün Fnatic karşısında sert bir yenilgi alan Cloud9, son Dünya Şampiyonu’na karşı da bir varlık gösteremedi. Cloud9 tarafında Jensen kötü bir performans sergilerken destek pozisyonuna bu mevsim geçen tecrübeli oyuncu Zven’in inisiyatif alması gereken engager şampiyonlardaki zafiyeti devam ediyor.

Sonraki maçta ise Top Esports, Worlds 2022’deki ilk maçında Vietnam temsilcisi GAM Esports ile karşılaştı. Tek taraflı geçen maç 24 dakikada biterken Top Esports kolay bir galibiyetle Worlds serüvenine başladı.

Günün son karşılaşması ise görsel bir şölendi. Çok çekişmeli geçen ve Worlds 2022’nin şu ana kadarki en iyi karşılaşması diyebileceğim DWG KIA vs JD Gaming Intel maçı üst düzey oyunlara ve mükemmel takım koordinasyonuyla oynanmış birçok takım savaşına sahne oldu. DWG KIA rakibini çokça zorlasa ve maçın çoğunda üstünlüğü elinde bulundursa da JD Gaming de güle oynaya LPL şampiyonu olmuş bir takım değil. Geri düştükleri oyunu kazanma konusunda ligin en iyi takımı olan JDG’nin bu kabiliyetini en son LPL finalinde onları şampiyonluğu getiren 5. maçta görmüştük. Bu maçta da inanılmaz bir oyun farkındalığı ve koordinasyon gösteren takım, geç oyunda daha güçlü olan takım kompozisyonunun yardımıyla da zorlu rakibini devirmeyi başardı. JDG’ye oyunu kazandıran ve 3v5 sayı dezavantajları bulunan son takım savaşı ise tekrar tekrar izlemelik.

Grup aşaması 3. gününde bizleri neler bekliyor?


Son 2 maç hariç bu gecenin en büyük hikayesi Doğu vs Batı rekabeti olacak. Rogue, turnuvaya galibiyetsiz başlayan GAM Esports ile günün açılış maçını oynayacak. Sonraki maçta ise temsilcimiz Closer’ın formasını giydiği 100 Thieves, turnuvanın en büyük favorilerinden olmasına rağmen Worlds serüvenine mağlubiyetle başlayan Gen.G karşısında turnuvadaki ilk galibiyetini bulmaya çalışacak. LEC hayranları için günün en önemli maçı ise Fnatic vs EDward Gaming karşılaşması olacak. Önceki gün T1’ı yenerek çok büyük bir avantaj elde eden Fnatic, gruptaki tek yenilgisini T1 karşısında alan EDward Gaming ile kritik bir maç oynayacak.

Günün kapanış maçında ise ön eleme aşamasında çok formda gözükmesine rağmen Rogue’a yenilen DRX ile Top Esports karşı karşıya gelecek.

Temsilcilerimizin karşılaşmaları:

  • Closer: 01.00 | 100 Thieves vs Gen.G

Günün öne çıkan karşılaşmaları:

  • 02.00 | EDward Gaming vs Fnatic
  • 05.00 | DRX vs Top Esports

Yorum ekleyin