Anlaşma hükümleri hakkında bilgilendirilen kişilere göre, Google ve video oyun şirketi’nin yapmış olduğu daha geniş stratejik partnerliğin YouTube’un Activision Blizzard esports ile yaptığı anlaşmanın üç yılı aşkın sürede 160 milyon $ değerinde olduğu söyleniyor. Google ve Activision Blizzard yeni partnerliğin geçen ayın sonlarına doğru Call of Duty Ligi başlamadan hemen önce yapıldığını duyurdu.
Kaynaklar anlaşmanın bütün espor varlıklarının toplamda yaklaşık 160 milyon $ olduğunu söylüyor. – Call of Duty, Overwatch ve Hearthstone. Activison Blizzard Overwatch Lig’inin 2 yılı aşkın sürede toplamda 90 milyon dolar olduğunu söyledi. Activision Blizzard bu yorumu reddetti. Google’ın hangi espor oyununa en çok yatırımı yaptığı bilinmiyor ancak kaynaklara göre OWL’nin olduğu, 1.seviye espor olmayan Hearthstone’un ise Youtube için esas olmasına rağmen biraz daha azı ama yine de önemli bir miktarını CDL’e yapıldığı söyleniyor.
Kaynaklar, anlaşmanın reklam satışları ve görüntüleme hedefleri için önemli teşvik maddeleri içerdiği ve böylece lige ve takımlara gelen gelirin artabileceğini söyledi. Her ne kadar bu Youtube anlaşması Twitch anlaşmasından daha yüksek miktarda olmasa da bu teşvik maddeleri, kaynaklar tarafından elde edilebilir olarak tanımlanan, takımların ve diğer lig yönetecilerinin mutlu olmasının sebebi.
via: esportsobserver