Duke Nukem serisinin en son ve en kötü oyunu Duke Nukem Forever, “Günahım Neydi” serisinin yeni konuğu oldu. Ne yazık ki! Hem uzun süre bekletmesi hem de beklentileri karşılayamaması ile ağır eleştirilere maruz kaldı. Önceki oyunlar oyunseverler tarafından yere göğe sığdırılamazken Forever, yerden yere vuruldu. Peki, Duke Nukem gibi efsane bir serinin son oyunu neden bu kadar kötüydü? Ya da bu kadar kötü olduğu için mi serinin sonu oldu?
Duke Nukem 1991 yılında oyunseverlerle buluşmuş, efsane serinin adını taşıyan ilk oyundur. Ardından çıkan Duke Nukem II, Duke Nukem 3D, Duke Nukem 64, Time To Kill, Zero Hour, Landd of the Babes, Manhattan Project ve Advance gibi oyunlar Duke Nukem ismini zirveye taşıdı. Daha sonra Duke Nukem Forever duyuruldu ancak bekleyişler uzadıkça uzuyordu. Tam 14 sene geçmiş ve bekleyişler sona ermişken oyunun erişime açıldığı duyuruldu. Ancak efsane Duke Nukem bir kez itibarını kaybetmişti. Yine de şans veren birçok kişi oldu.
Ancak onlar da şans verdiklerine pişman olan bir kitleye dönüştü. Oyun içi yükleme süreleri, oyunun oynamak için değil de beklemek için açıldığını düşündürebilirdi, o kadar uzundu. İlk sıkıntı olan yavaşlık, Duke Nukem Forever’ı, zaten çok uzun yıllar beklemiş oyuncular için 3-0 geride başlatan bir durumdu. Tek sorun bu da değildi. Konsollarda kontrol sıkıntıları da mevcuttu. Hem yavaş hem sıkıntılı, evet. Ama sorunlar bunlarla da bitmiyor. Bölümlerin tasarımı tam bir hayal kırıklığıydı, oyunun oynanışında ve mekaniğinde ortaya çıkan problemler ile sayısız bug göz ardı edilebilecek gibi değildi. Durum böyle olunca, “O kadar zaman bunun için mi bekledik?” soruları ortaya çıkmaya başladı ve çığ gibi büyüdü. 2011 yılında, 14 yıl sonradan piyasaya giren Duke Nukem Forever tüm oyuncular için hayal kırıklığı olarak anılıyor.
Peki, eğer bu oyun olumlu dönüşler alsaydı ve başarılı bir oyun olup efsanenin devamı olarak tasvir edilseydi yine de serinin son oyunu olur muydu? Yoksa Duke Nukem’i farklı oyun sürümlerinde görmeye devam eder miydik?