Flank Esports - Yeni Nesil Espor Medyası
Espor Haberleri Ruh sağlığınızı koruyacak mobil uygulamalar

Ruh sağlığınızı koruyacak mobil uygulamalar

Salgın sebebiyle eve kapanan birçok kişi bu karantina günlerinde oldukça bunalabiliyor. Gerginlik, stres ve benzeri durumlarda geceleri uykuya dalmakta zorlanan birçok kişi gün içinde meditasyon yaparak rahatladıklarını aktarıyor. Bu nedenle sizler için akıllı telefonlarınızdan kolaylıkla indirip kullanabileceğiniz mobil uygulama listesi hazırladık. İşte ruh sağlığınızı koruyacak mobil uygulamalar…

Waking Up

 

Adından da anlaşılacağı üzere uyanma üzerine bir uygulama ‘’Waking Up’’. Meditasyon, uyku ve bilimsel anlamda sinir bilimci olan Sam Harris tarafından yaratıldı.

Minimal bir tasarıma sahip olan uygulama sizi sinir bozucu alarm sesleriyle uyanmaktan, sakin seslerle uyanmaya ve meditasyon ile o sabah mahmurluğunu atmayı sağlıyor.

Uyandırma bölümünü iki kısma ayırmış olan uygulama, alarm ile uyandırıyor sonrasındaysa meditasyon bölümünde sizi yönlendiriyor. Hareketsiz kaldığınızda da size bildirim gönderen uygulama bu noktada başarılı olarak gösteriliyor.  

Mobil uygulama iOS ve Android için ücretsiz olarak sunuluyor ancak uygulama içi satın alma gerektiriyor.

Headspace

Hem App Store’da hem de Google Play Store üzerinden indirilebilin Headspace en popüler meditasyon uygulamaları arasında yer alıyor.

Headspace’in kurucusu olan ve aynı zamanda uygulamanın içinde seslendirme yapan Andy Puddicombe, rahatlatıcı meditasyon yönlendirmesiyle seviliyor.

Hareketsiz kalmaya karşı savaş açmış olan uygulama, meditasyona bir şekilde başlamak isteyenler için güvenli bir liman. Basit bir arayüzü bulunan uygulamanın farkındalık uygulaması olarak dikkat çektiğini söylemek mümkün.

Headspace ücretsiz olarak indirilebiliyor ancak uygulama içinde bazı özelliklerin kilidini açmak için satın alma işlemi uygulamanız gerekebiliyor.

Calm

Uygulama ilk açıldığında size derin bir nefes almanızı söylüyor ve bu da ilk aşamada sizinle etkileşim kurması açısından oldukça iyi. Calm ilerleyen deneyimlerde karşımıza nefes egzersizleriyle çıkıyor.

Stresinizi azaltmak için nefese odaklanan uygulamanın bir de uyku problemi yaşayanlar için ‘’Uyku Hikayeleri’’ bölümü de bulunuyor.

Uygulamayı iOS ve Android indirmek ücretsiz olsa da bazı hizmetleri almak için yıllık abonelik almanız gerekiyor.

MindFi

Her iki uygulama mağazasında da ücretsiz indirilebilin MindFi, günün kısa aralıklarına yayılmış bir meditasyon deneyimi sunuyor.

Uygulamayı ayarladığınız saatlerde 30 saniyelik ya da 4 dakikalık mini meditasyonlar yapmanızı ve stresinizi atmanızı sağlıyor. Ruh halinizi tanımlayan uygulama size göre bir meditasyon önerisi yapıyor.

Simple Habit

Meditasyon fikri size biraz uzak geliyorsa ve fazla zaman ayırmak istemiyorsanız, Simple Habit tam size göre. 5 dakika ayırarak günün yükünü attığınız bu uygulama, gece meditasyonlarının öneminin üzerine kurulu.

Özellikle gece uykuya dalmakta sorun yaşıyorsanız Simple Habit’e bir şans verebilirsiniz.

Buddhify: mindful meditation

Evden çalışıyor olsanız da yoğun bir tempo içindeyseniz, size farklı kategoriler ile farklı meditasyonlar sunuyor. Böylelikle ufak bazı kaçamaklar yapmanızı sağlıyor.

App Store ve Google Play Store için sunulan uygulama için ücret ödemeniz gerekiyor.