Flank Esports - Yeni Nesil Espor Medyası
Espor Haberleri VALORANT Karakter Rehberi: Sage

VALORANT Karakter Rehberi: Sage

VALORANT ajanlarına tek tek göz atacağımız, yetenekleriyle neler yapabileceğimizi paylaştığımız “VALORANT Karakter Rehberi” serimizin ilk bölümüne hoş geldiniz! Oyuna yeni başlayanlar için faydalı olacağını düşündüğüm serinin ilk bölümünde, konuğumuz SAGE!

Sage, oyundaki en önemli ajanlardan bir tanesi. Takım arkadaşına ve kendisine “heal” atan bu karakter, bu özelliğiyle oyunda tek. Peki Sage’i böylesine özel ve önemli kılan tek özelliği bu mu? Tabii ki hayır. Belki de can basma yeteneği, sahip olduğu diğer yeteneklerin yanında en sönüğü diyebiliriz. Gelin, ilk ajanımızın yeteneklerine tek tek göz atalım ve neler yapabiliyoruz öğrenelim.

  • Slow Orb (Q)

Sage bir orb kullanarak, orb’un düştüğü yerde büyük bir yavaşlatma alanı oluşturur. Bu alanın üzerinde yürüyen, zıplayan ya da uçan her düşman yüksek miktarda yavaşlatılır. Eğer düşmanlar bu zeminin üzerinde koşmaya çalışırsa, ses çıkartır ve yerini belli eder.

Slow Orb, Sage’in satın aldığı yetenekler arasında en ucuzu ve raunt başı en fazla 2 adet satın alınabiliyor. Sage’in en büyük özelliği, takımına çok fazla alan kontrolü sağlaması ve Q yeteneği bunu sağlamasında büyük etken.

Nasıl kullanılmalı?

Q yeteneğinin birden fazla kullanımı var fakat neredeyse hepsinin amacı aynı. Karşı takımın oyununu bozmak, düşman hakkında bilgi toplamak ve alan kontrolü yaparak takım arkadaşlarının pozisyon alması için yardım etmek.

  1. Diyelim ki savunmadasınız ve rakibinizin hızlıca üstünüze geldiği duydunuz. Slow Orb’unuzu gelecekleri yolun üzerinde fırlatarak düşmanınızı yavaşlatabilir, uyguladıkları stratejiyi geciktirebilir ya da iptal ettirebilirsiniz. Eğer rakibiniz buna rağmen devam ederse, takım arkadaşlarınızın size yardım etmesi için gereken süreyi yarattığınız için her türlü avantajlı olacaksınız.
  2. İlk bakışta göremediğiniz köşeleri kontrol etmek için de Q yeteneğini kullanabilirsiniz. Eğer kullandığınız yerde rakip varsa onun hakkında bilgi edineceksiniz. Rakibiniz zeki olabilir ve oluşturduğunuz alan üzerinde hareket etmeyerek size hiç ses vermeyebilir. Durum böyle olsa bile, rakibinizin hareketini kısıtladığınız için girdiğiniz herhangi bir silah çatışmasında daha avantajlı konumda olan siz olacaksınız.
  3. Saldıran taraftasınız ve takım olarak Spike’ı kurmayı başardınız. Bravo, artık rakibinizin rauntu kazanabilmesi için sınırlı bir süresi var. Peki Sage en çok neyi sever? Tabii ki insanların vaktini çalmayı…(yapma editör kardeş anısı var diyenleri duyar gibiyim.) Rakibinizin Spike’ı imha etmek için gelmesi gereken belirli yollar var. Slow Orb’unuzu kullanarak bu yolları kapatabilir ve diğer yerlere odaklanabilirsiniz. Eğer düşmanınız oluşturduğunuz zemin üzerinden koşmaya çalışırsa, bunun sesini duyacaksınız ve rakibin nerede olduğunu bileceksiniz.

 

  • Barrier Orb (C)

Sage, Barrier Orb’u kullanarak geniş ve uzun bir buzdan duvar oluşturur. Rakip tarafından kırılmadığı takdirde uzun süre erimeyen duvar, düşmanın saldıracağı bir koridoru tamamen kapatabiliyor ve onları farklı bir yol bulmaya sürüklüyor. Peki hepsi bu mu? Hayır, gelin göz atalım.

Nasıl kullanılmalı?

  1. Barrier Orb’un kullanım şekli genellikle savunma amaçlı oluyor. Yukarıda da bahsettiğim gibi, bir yolu tamamen kapatması, bu yeteneği çok güçlü kılıyor. Rakip takım bu duvarı aşmak istiyorsa, ya ateş edip duvarı yıkması ya da duvarın kendiliğinden erimesini beklemek zorunda ki bu da yaklaşık 20-30 saniye sürüyor.
  2. Peki bu duvarı agresif kullanabilir miyiz? İşte sizi daha iyi bir Sage oyuncusu yapacak olan detay burada yatıyor. Barrier Orb’u kullanarak kendinizi yüksek yerlere taşıyabilir ve rakibinizi şaşırtabilirsiniz. Duvarınızı altınıza koyarak onun üstünde yürüyebilir ve düşmanın sizi engellemek için attığı yetenekleri yok sayabilirsiniz ya da bunu yaparak çok daha iyi bir görüş açısına sahip olabilirsiniz.
  3. Rakipte de Sage var ve sizin kullanmak istediğiniz koridoru kendi duvarıyla kapamış durumda. Unutmayın, aynı yetenek sizde de var! Takım arkadaşlarınızı yanınıza çağırın ve kendi duvarınızı tam ayaklarınızın altına atarak, rakibinizin Barrier Orb’unu yok sayın ve rakibe güzel bir sürpriz yapın.
  4. Haritaların çeşitli yerlerinde duvarınızı tek yönlü kullanabileceğiniz noktalar var. Tek yönlü derken ne demek istiyorum? Duvarı koyduğunuz zaman sizin rakibinizi görebildiğiniz fakat rakibinizin sizi göremediği ya da görmek için ekstra bir çaba sarf etmek zorunda olduğu noktalardan bahsediyorum. Bu yöntemi kullanarak ekstra bir avantaj sağlayabilirsiniz.
  • Healing Orb (E)

Sage’in karakteristik yeteneği. Her raunt başı sahip olduğumuz ve kullanmak için herhangi bir ödeme yapmamızın gerekmediği Healing Orb, kendimize ya da takım arkadaşımıza can vermemize yarıyor. Can seviyesi ne olursa olsun, bu yeteneği kullandığınız her kimse full cana ulaşıyor.

Nasıl Kullanılmalı?

  1. Healing Orb’u kullanmanın çok farklı yolları yok aslında. Yeteneğin basit bir şekilde dizayn edilmiş olması, onun stratejik çeşitliliğini elinden alıyor fakat bu, yeteneğin önemli olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
  2. Hızlı bir frag almak istiyor olabilirsiniz. Bu riskli bir durum, canınızın birçoğunu kaybedebilir belki ölebilirsiniz. Elinizde Healing Orb gibi bir yetenek olunca bu risk, en aza iniyor. Raunt başında hızlıca rakibinizi vurmaya çalışabilir, daha sonra kendinize can vererek kaybettiğiniz canı yeniden kazanabilirsiniz.
  3. Takım arkadaşınız zorlu bir çatışmadan çıkmış olabilir. Hep kendinize can verecek değilsiniz ya. Azıcık başkalarına da yardım etseniz ölür müsünüz!??
  • Resurrection (X)

Geldik karakterimizin son ve en önemli yeteneğine. Ulti yeteneği olarak adlandırılan Resurrection, ölü bir takım arkadaşınızı yeniden canlandırmanızı sağlıyor. Yeniden hayata dönen takım arkadaşınız, full canla fakat kalkansız bir şekilde raunta devam edebiliyor. Yeteneği kullandığınız yere dikkat etmeniz gerekiyor. Eğer takım arkadaşınızı canlandırdığınız yerde rakip varsa, arkadaşınızın tekrar ölmesi işten bile değil.

Nasıl Kullanılmalı?

  1. En basit şekliyle, ölmüş bir arkadaşınızı canlandırabilir ve dezavantajlı durumunuzu ortadan kaldırabilirsiniz. Rakip takım da bu sayede sizden biraz daha nefret edebilir.
  2. Ölmüş takım arkadaşınızı yeniden canlandırarak yem yapabilirsiniz. Nasıl mı? Arkadaşınız bir yerde öldü ve rakibin hala orada bir yerlerde olduğunu biliyorsunuz. Takım arkadaşınızı canlandırdığınızda, düşmana hem bir bildirim hem de ses gidecek. Bunu gören ve duyan rakip, hemen canlandırdığınız arkadaşınızı henüz o daha silahını eline almadan öldürmeye çalışacaktır. Fakat siz bunu zaten biliyordunuz ve rakibin gelmesi için pozisyon almıştınız. Sonuç olarak ultinizi kullanarak rakibi yemlemiş oldunuz ve kolay bir kill aldınız.
  3. Ekonominizi ayakta tutmak için kullanabilirsiniz. VALORANT’ta en önemli şeylerden biri takım ekonomisi. Bazı durumlarda takımınızın maddi durumu çok sınırda olabiliyor ve bunun bir tık aşağı düşmesini istemiyorsunuz. Böyle durumlarda ölen arkadaşınızı yeniden canlandırabilir ve onun bir sonraki raunt yeni bir silah almasına engel olabilirsiniz.

VALORANT karakter rehberleri gelmeye devam edecek. Rehberlerde görmek istediklerinizi, beğenip  beğenmediğiniz yerleri yorumlarda belirtmeyi unutmayın! Bir sonraki bölümde görüşmek üzere!