Profesyonel koçluk kariyerine Digital Athletics PUBG takımıyla başlayan, kariyerinin devamında Virtus Pro, NAVI, Gaimin Gladiators gibi takımlarda da bulunan Sergejs “Blamous” Ablamonovs, önümüzdeki sezon S2G Esports PUBG Mobile kadrosunda mücadele edecek. Biz de kariyerinin başladığı ülkeye tekrar dönen Blamous ile bir röportaj gerçekleştirdik.
Flank: Öncelikle Türkiye’ye hoş geldiniz. Kariyerinizin başladığı bölge olan Türkiye’ye geri döndünüz. İlk his ve düşünceleriniz nelerdir?
Blamous: Başladığım yere dönmek gerçekten çok güzel hissettiriyor. BarışG ve S2G ailesine bana güvendikleri için teşekkür ederim. Takım gerçekten harika ve günbegün kendimizi geliştirmeye devam edeceğiz.
Flank: 2022 yılında Dünya şampiyonluğu yaşayan bir takıma katıldınız. Bu başarı beraberinde taraftar nezdinde büyük bir beklenti ve ilgi de getiriyor. Bu baskıyla başa çıkabileceğinizi düşünüyor musunuz?
Blamous: İlk defa beklentilerin yüksek olduğu bir takıma katılmıyorum. 2021’de Virtus.Pro PUBG takımı ve 2022’de NAVI PUBG Mobile takımında da benzer bir ortam vardı. Ben baskıya karşı hazır olarak doğmuşum.
Flank: Daha önce Türk takımlarına karşı mücadele ettiniz. Türkiye ligi agresif ve merkez odaklı oynamayı seven birçok takım bulunduruyor. Türkiye bölgesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Blamous: Türkiye bölgesi rakiplerinin en ufak bir hatasına bile tolerans göstermeyen takımlardan oluşuyor. Bu sene bizim için ligin en büyük önemi PMGO ve PMSL hazırlıklarımız için hazırlanma şansı olacak.
Flank: Uzun süredir IGL pozisyonunda olan Sylas takımdan ayrıldı ve şu anda Calse’nin o rolde oynayacağı konuşuluyor. Rol değişiklikleriyle beraber S2G’de bu sezon neleri daha farklı göreceğiz?
Blamous: Calse şu anda IGL pozisyonunda ve harika bir potansiyeli olduğunu söyleyebilirim. Takımda ben dahil geriye kalan herkes de onun işini kolaylaştırmak ve alışması için elinden geleni yapıyor. Önümüzdeki sezon için Erangel’deki lootspotlarımızı değiştirdik, Miramar ve Sanhok’ta ise ufak değişiklikler yaptık. En iyi şekilde hazırlanmaya devam ediyoruz.
Röportajımıza katıldığı için Blamous’a teşekkür ediyoruz ve Flank olarak bu sene kendisine başarılar diliyoruz!
Yorum ekleyin