Flank Esports - Yeni Nesil Espor Medyası
Espor Haberleri 2018 TCL Yaz Mevsimi 9. Hafta 2. Gün

2018 TCL Yaz Mevsimi 9. Hafta 2. Gün

Günün ilk maçında DP ile AUR yüzleşti. Kirei’nin earlydeki proaktifliği skor tablosuna yansırken Xico’nun Zoe’si beklenen güç patlamasını ormancı uyumu sorunu ile yakalayamadı. Humanoid’in Syndra ile takımını sırtladığı maçı, LongB’nin Baron dışında buff için kendini feda etmesi galibiyetin kapısını araladı ve maçı uzatmadan kapattı. Ligdeki 20. mağlubiyetini alan AUR’un ise ligden düşmesi kesinleşti. Mevsim boyunca beklediği çıkışı yakalayamayan ekip bir önceki mevsimden bir hayli uzak bir profil çizmişti. Son haftalara girerken bir umut Xico ile yoluna devam kararı alan ekip, Naru’yu ormana göndermiş fakat bu stratejiden de bir verim alamamıştı. TCL’de yarı finalden ileri gidemeyen AUR resmi olarak küme düşen ilk isim oldu.

Inori transferi ile playoff ümidini sürdürmek isteyen YC, lig birincisi RB ile pek de hayal ettiği gibi gitmeyen bir karşılaşmaya çıktı. Inori’nin takımın yeni kaptanı olmaya soyunması RB’nin ekmeğine yağ sürdü. Freeze’in Draven ile adeta işlevsiz olan laneleri oyuna döndürmesi ile bir anda snowball yakalayan sarı siyahlılar beklenildiği üzere maçtan galibiyet havuzuna yeni bir galibiyet eklemesi ile sonuçlandı ve mevsim finallerinde adını yarı final eşleşmelerine yazdırdı.

Üçüncü maçta SUP, mevsim finallerini zorlayan BUR’u konuk etti. Maça ağırlığını yansıtmakta zorluk çekmeyen SUP bol kitle kontrollü takımı ile rakibine karşı GBM’in ellerine Aatrox’u bıraktı. Milica’nın kontra olarak Fiora tercihi ise rakibine karşı istenen performansı sergileyemedi ve SUP aldığı bu galibiyet ile ligi 2. sırada bitirdi ve mevsim finallerinde yarı finallerden başlama hakkını yakaladı. BUR ise ilk mevsiminde çeyrek finalden başlama fırsatına erişti.

Son maça geçtiğimizde playoffta üst sıra ümidini sürdürmek isteyen 1907 FB ile HWA sersini izledik. HWA’nın ilk seçimdeki Akali picki, üçüncülük maçının adeta kilit pickiydi. Trix’in Zac ile mapi talan etmesine karşılık Move’un formsuzluğu HWA’nın aradığı kilit olmadı. 1907 FB, Baron’daki insiyatif ile HWA’nın kopan iletişimini iyi değerlendirdi ve aldığı buff yardımıyla maçı bitirdi ve ligi üçüncü sırada bitirerek çeyrek finalde BUR’un karşısına geçti.