TR Endurance F1 League 2012 yılı Şubat ayında kurulan, PC platformunda Steam üzerinden, Formula 1'deki bütün pistleri içeren ve sezon başında belirlenen sabit bir takvim ile yarışlarını düzenlenen; F1 kural ve puanlama sistemini birebir benimseyen bir F1 espor ligidir.
Ligimiz şimdiye kadar Codemasters'ın çıkarmış olduğu F1 2012, F1 2013, F1 2014, F1 2015, F1 2016, F1 2017, F1 2018 ve bu yıl F1 2019 oyunlarında aralıksız olarak 8 yıldır lig organizasyonunu düzenlenmiş olup, toplamda 135 yarış gerçekleştirmiş ve bugüne kadar toplamda 68 pilot yarışmıştır. Bu pilotlarımızın arasında TOSFED üyesi ve 3 kere Rally Challenge zaferi olan ralli pilotu Umur BOYACI ve hali hazırda Red Bull Racing espor pilotu Cem BÖLÜKBAŞI da yer almıştır. Toplamda 5 pilotumuz, zorlu mücadelelerden sonra şampiyonluğa ulaşmış, takımlar klasmanında da 7 takım şampiyonluk yaşamıştır. Bu heyecana ortak olmak isteyenler için, kontenjanda boş yer olması durumunda yaz aylarında gerçekleştirdiğimiz pilot seçme organizasyonlarıyla kadromuzu tamamlıyoruz.
1 Eylül Pazar günü Avustralya GP gerçekleşen yarış ile F12019 sezonu başladı. Yarış sonucunda oluşan pilot ve takım sıralamalarını aşağıda görebilirsiniz.
Bu yıl web sitemizi baştan aşağı yenileyerek, sosyal medya hesaplarımızı canlandırarak ligimizin bilinirliliğini güçlendirme, takip ve izlenme sayısını arttırma çabasındayız. Kar amacı gütmesek de; yayınlar için spiker, web sitesi, ödüller gibi giderlerimizi lig yönetimi tarafından karşıladığımızdan olası sponsorluk anlaşmalarına da sıcak bakmaktayız. TR Endurance F1 League, Formula 1 oyun tutkunlarının bir arada bulunduğu, sosyal hayatta da dostluklar kurduğu bir platformdur. Formula 1'e gönül vermiş herkesi bekliyoruz.
Basın Bülteni