NA boards’a konuşan Meddler preseason hazırlıklarına başladıklarını dile getirirken Worlds öncesi birtakım nerflerin de kapıda olduğunu söyledi. Jungle picklerinin vazgeçilmezi olan Trundle ve Gragas ve lane bullyleri Gnar, Braum ve Ryze’ın gücü Worlds öncesi kırılacak. Terazinin diğer ucunu da düşünen devler Vayne ve Renekton’ı bufflayacak. Bu güncellemeler sonrasında top lane eski bruiser metasına dönecektir. Hali hazırda bufflanan Fiora’nın Worlds’e çoktan hazır olduğunu söylemiştim.
Planlanan diğer değişiklikler ise VGU olacak. Görsel ve oynanış güncellemeleri olan VGUlarda tanklar listeyi zorluyor. Amumu, Dr. Mundo, Corki, Fiddlestick, Mordekaiser, Nocturne, Rammus, Pantheon ve Volibear’ın 2019 için güncellenecek şampiyonlar olduğunu belirten Reav3 ilk sırayı kimin alacağının sürpriz olduğunu belirtti. Aldıkları son güncellemeler sonrasında hiç de fena bir durumda olmayan Pantheon, Amumu ve Corki’nin yeniden viable pick olarak göze çarpması ,Riot’ın yaptığı ufak değişiklieri gelecek vgulara aktarabileceği anlamına geliyor.
Daha önce çoğu kez büyük reworkler 4-5 patch öncesinde ufak değişiklikleri şampiyonlara uygulayan Riot’ın bu hedefin tek soru işareti bence Morde. 200 ve üzeri bug ile oyunda dokunulmadan patch geçiren Morde’nin yeniden elden geçirilecek. Özellikle reworklerinde single target spelleri yok eden devlerin Morde’ye skillshot sunmasını bekliyorum.