Flank Esports - Yeni Nesil Espor Medyası
Espor Haberleri Gen.G, SKT’yi Worlds’ün dışına itti

Gen.G, SKT’yi Worlds’ün dışına itti

Kore’den Worlds’e katılacak üçüncü takımı belirlemek için düzenlenen LCK Bölgesel Elemeleri ilk turunda SKT, Gen.G karşısında 3-2 mağlup olarak Worlds’e katılma şansını yitirdi.

2018 LCK Şampiyonu KT Rolster Kore’den giden ilk takım olurken, Afreeca Freecs ise Championship Points ile katılan ikinci takım olmuştu. Gidecek olan üçüncü takım olmak için ise Gen.G, SKT, Griffin ve KingZone Bölgesel Elemeler’e katıldı. Gen.G ilk turda SKT’yi geçerek Griffin’in ikinci turdaki rakibi oldu. Bu maçı kazanan takım üçüncü ve son turda KingZone ile karşı karşıya gelecek ve kazanan takım son Worlds biletinin sahibi olacak.

Gen.G ve SKT karşılaşmasına dönersek aslında baştan beri Gen.G favori görülüyordu. Buna rağmen SKT iyi bir performans sergiledi ama yeterli olmadığı için seriyi 3-2 kaybetti.

İlk maçta eski SKT’yi vadide gördük ve maç SKT’nin oldu. İkinci maçta da yine eski haline dönmek için çok çaba harcayan SKT galip gelemedi ve seri beraberliğe geldi.

Üçüncü maçta ise ilk iki maç yasaklanan Irelia Faker’ın elinde can buldu ve 11-0’lık muhteşem performansıyla Faker bir kez daha SKT’yi öne geçirdi.

Dördüncü maçta ise aldığı skorlar ve objektifler ile oyunu kartopuna bağlayan Gen.G oyunda yaşanan hatadan dolayı duraklatmara ve kronokırılma kararına rağmen galip gelmeyi başardı.

Son maçta ise Blank’in Gankplank’e verdiği iki skor Untara’nın Gnar’ı karşısında koridoru kazanmasına yetti de arttı. Faker Akali ile elinden geleni yapsa da kazanan koridorları bulunmadığı için son maç ve seri Gen.G’nin zaferiyle sonuçlandı.