Dota 2’nin sıradaki etkinliği, 28 Mayıs tarihinde gerçekleşecek olan ESL One Birmingham’ım tüm detayları belli oldu. Katılacak takımlar ve grupların paylaşıldığı turnuva hakkındaki detayları sizin için derledik.
Açılış karşılaşmasına sadece 4 gün kalan ESL One Birmingham’da 12 takım mücadele edecek. Bu takımlar, 2 gruba ayrılacak ve grupların ilk 2 sırasında yer alan takımlar Upper Bracket’ta üçüncü ve dördüncü sırada yer alan takımlar ise Lower Bracket’ta mücadeleye devam edecekler. Bo2 formatında gerçekleşecek karşılaşmaların ardından play-off aşamasında Bo3, final karşılaşmasında ise Bo5 formatı kullanılacak.
8 takım, turnuvaya direkt davet alırken kalan 4 takım eleme yoluyla katıldı.
Direkt davet alan takımlar: Vici Gaming, Gambit Esports, OG, PSG.LGD, Ninjas in Pyjamas, Team Liquid, Team Secret ve Evil Geniuses
Eleme yoluyla katılan takımlar: Forward Gaming (Kuzey Amerika), Keen Gaming (Çin), TNC Predator (Güneydoğu Asya) ve Alliance (Birmingham)
A Grubu
Vici Gaming
Team Liquid
NiP
OG
Forward Gaming
TNC Predator
B Grubu
Team Secret
Evil Geniuses
PSG.LGD
Keen Gaming
Alliance
Gambit Esports
A grubunda, Major turnuva, The International ve Minor turnuva şampiyonlarının yer aldığı düşünülürse hırs dolu karşılaşmalar izleyeceğiz gibi görünüyor. B takımında ise, TI8’in ikincisi PSG.LGD ve favorilerden biri olan Evil Geniuses yer alıyor.
300 bin dolar ödül havuzu bulunan turnuva Arena Birmingham’da gerçekleşecek ve kazanan takım 125 bin doları evine götürecek.