Flank Esports - Yeni Nesil Espor Medyası
Espor Haberleri 2019 yılının en iyi oyunları

2019 yılının en iyi oyunları

2019 yılını geride bırakmamıza sayılı günler kaldı. Gerek espor gerek oyunlar bakımından dolu dolu geçen 2019 senesinde bir sürü yeni oyunla karşılaştık. Kimisi bizi hüzünlendirirken, kimisi kahkahalara boğdu. Kimisi ise oyunculara heyecanın ve rekabetin doruklarını yaşattı. İşte bu listemizde 2019 senesinde çıkan en iyi oyunları derledik.

Dikkat: 5 oyundan oluşan liste tamamen öznel görüşler içermektedir.

1. Apex Legends

Birkaç yıldır piyasayı kasıp kavuran Battle Royale furyasına bomba gibi düşen Apex Legends, 8 saatte 1 Milyon oyuncuya ulaşarak rekor kırmıştı. EA firmasının izlediği doğru politika, birçok yayıncıyı oyuna çekmesi ve oyunun ücretsiz olması oyunun ani yükselişinin başlıca sebeplerindendi. Yaptığı ani çıkış sayesinde oyuna büyük övgüler yağdı. Lakin PUBG ve Fortnite’a kafa tutacağı hatta bu oyunları geçeceği söylenen Apex Legends’ın inişi de çıkışı kadar hızlı oldu. Çoğu insan bu durumu Apex Legends’ın yayıncılar tarafından yavaş yavaş bırakılmasına ve oyunun çok az yeniliğe gitmesine bağlıyor. Konu hakkında detaylı bilgiler içeren yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.

2. Far Cry New Dawn 

Her ne kadar çoğu insan Far Cry oyunlarının birbirine benzemesinden dolayı seriyi eleştirse de Far Cry serisinin sğal oyunlarından biri olan Far Cry New Dawn bu listemize girmeyi başarıyor. Oyunun oynanış süresi 15 ila 30 saat arasında değişirken yaklaşık oynanış süresi 20 saat. İnsanların eleştirdiği nokta ise bu oyunun Far Cry 5’in devam oyunu olmasına rağmen gerek mekanik gerek görsel açıdan pek bir yenilik getirilmeden sunulması ve Far Cry 5’in DLC’si gibi gözükmesi.

3. Resident Evil 2 Remake

Daha zombi, mutant kültürünün filmlerde ve oyunlarda tam olarak oturmadığı vakit zombi temasını harika işleyen Resident Evil 2’nin yeniden dizayn edilmiş oyunu Resident Evil 2 Remake de listemizdeki yerini alıyor. İyileşen garfikleri sayesinde orjinalinden çok daha korkunç olan Resident Evil serisinin göz bebeği Resident Evil 2 korkunçluğuunun yanı sıra zorlaştı da. Orjinal oyunda olan mühimmat sıkıntısı zombilerin kaç mermiyle öleceği infosunun da ortadan kalkmasıyla iyice arttı. Tıpkı orjinal oyunda olduğu gibi maceramızın büyük kısmı polis merkezinde geçiyor. Ayrıca remake orjinalden yaklaşık 15 saat daha fazla bir oynanış süresi sunuyor.

4. Metro Exodus

Yılın en iyi aksiyon oyunu adaylarından olan Metro Exodus, kuşkusuz oyuncuları yaşattığı büyük heyecan ile büyülemeyi başardı. Dmitry Glukhovsky’nin Metro kitaplarından uyarlanan serinin belki de en başarılı oyunu olan Metro Exodus Artyom’un macera dolu serüvenini Moskova’nın dışına taşıyor. Bakalım güzel ve sürükleyici bir ana hikayeye sahip olan oyun yılın en iyi aksiyon oyunu ödülünü kazanabilecek mi?

5. Call of Duty Mobile

Gönül isterdi ki Call of Duty Modern Warfare’da bu listede olsun lakin bu listeye iki Call of Duty fazla. Listemizdeki tek mobil oyun olan Call of Duty Mobile hem sınırsız ve heyecan dolu çatışma modu ile Battle Royale modu ile mobil oyun piyasasını salladı. Battle Royale ve FPS oyun bulamayanların, bulduklarından sıkılanların buluştuğu oyun tıpkı Apex gibi çok ani bir çıkış yaptı. Başta sınıflar olmak üzere Battle Royale moduna getirdiği yenilikler ile patlama yapan oyun indirme rekorları kırdı. Maalesef ki oyunun kaderi düşüş konusunda da Apex Legends’a benzedi. Gündemde fazla kalamayan oyun şu an çıktığı günlerdeki oyuncu sayısının çok altında kaldı.

Bu oyunların yanı sıra Sekiro:Shadows Die Twice, Devil May Cry 5 gibi yapımlarında bu listedki oyunlardan aşağı kalır tarafı yok. Peki sizler neler düşünüyorsunuz?