Flank Esports - Yeni Nesil Espor Medyası
Espor Haberleri 2018 TBF SuperMassive vs Royal Bandits MAÇ ANALİZİ!

2018 TBF SuperMassive vs Royal Bandits MAÇ ANALİZİ!

2018 TBF şampiyonunun ve 2018 Worlds temsilcimizin belirleneceği final serisi pazar günü Bo5 üzerinden oynanacak. TCL’in en çekişmeli finali olacağı tahmin edilen 2018 TBF için nefesler tutuldu. Keza bu seneki hazırlıklar o kadar büyüktü ki şampiyona finali için özel bir beste bile oluşturuldu. Küllerinden geçen mevsim doğan Royal Bandits Worlds peşinde. KMF’yi 3-1 kaybeden ekibin bu mevsim powerrankinglerinde 3-4 arasına yerleştirilse de RB yükselen oyunuyla bu tabuyu yıkıp baştan yazdı. Ligin ikinci haftasından sonra takımlara ters düşmeye başlayan ekip, SUP’un 26-2’lik rekorunu kıramasa da yine de ligi 22-6 ile tek başına domine etti. SUP ise mevsime beklenildiği gibi başlamış olsa da altıncı haftanın son maçı ve yedinci haftayı tamamen boş geçmesi ile zirve yarışından düşmüştü fakat playofflarda bilindik “Worlds buffı”nı alan takım 1907 Fenerbahçe ile oynadığı Bo5’in ilk maçını vererek 3-1 ile finale kalmıştı. Bu analimizde mevsim finallerinde yaptığım koridor kıyaslamasından ziyade finalistlerin genel performansını değerlendirecek ve kazanma koşullarına odaklanacağım.

RB’nin iki mevsimdir yükselişte olduğu yadsınamaz bir gerçek. Ekibin Freeze transferinin mevsimin en olgun meyvesi olduğunu not düşmek gerekiyor. Bileğindeki sakatlıktan ötürü sadece “EU patentli bir oyuncu” olarak yapılan yaftaları sahiplerine iade etti. Takımın safe oyunu karşısında diğer takımlar ayak uydurmakta epey zorluk çekti. Yeni bir yıldızın yükselişini izlediğimiz Broken Blade’in ligin haliyle en çok kazanan top lanerı. Zaman zaman geriye düştüğünde bunu telafi edebilmesi ve takımını team fightlarda sırtlaması RB frontline ihtiyacını fazlasıyla karşılıyor. SUP, all inlemeyi seven bir takım. Fab’ın hasar odaklı performansı karşısında BB, Stomaged’in de desteğiyle fab karşısında geriye düşse de dakika 15’e girdiğimizde fab’ın cs ve gold farkında epey bir önünde oluyor ve bu da BB’yi olası bir team fightta daha değerli kılıyor. Lane phasei baskın geçirmeyi seven fakat bu sırada fazla riske girmeyen RB rakibinin hatalarını noktalamakta oldukça başarılı. Ekibin bir koridoru snowballa bağlamaktan ziyade daha safe bir oyuna yönelmesi de bu sistemin ayrı bir önemli çarkı. RB’nin Mid/Late Rating’i (orta ve geç oyun oranı) 13.2% ile lig genelinde lider. SUP’un ise -8.5%’lik çizelgesi RB’yi late objektiflerinde daha öne çıkartıyor.

SUP için artık macro demons demek artık biraz zor. Takım bu mevsim zaman zaman karar mekanizmasında sorunlar yaşadı ve bunlar açıkçası SUP için hiç beklenmedik hatalardı. Early gamei oldukça kitaba uygun geçiren ekibin EGR’I (erken oyun oranı) 69.3% ve mevsimin en etkili early oranı. Stom’un RB maçlarındaki ilk ziyareti genelde topa oluyor. Dakika 4-6 arasında muhakkak BB’yi ziyaret eden ve buradan skor hanesini şekillendiren SUP ardından botu rakibinin üzerine yıkıyor ve rakip junglerın fab’ı ganklemesini fırsat bilerek ilk drakei alıyor. Ardından 9-12 arası Zeitnot ve SnowFlower ikilisini ziyaret ediyor. Bu aslında SUP’un yıllardır uyguladığı bir yol lâkin sadece ulusalda etkili. GBM’in herhangi bir şekilde lane sıkıntısı çekmesi için o gün oyuncunun hasta olması gerek! Rakibin gank ve roamlarına karşı adeta bilinç geliştirmiş oyuncuyu takımını earlyde sırtlayan çarklarından biri haline getiriyor. Hasar olarak takımına katkı sağlayan oyuncu 32% fb ile rakiplerini en çok gri ekranla buluşturan mid. Keza GBM’in 26%’lık hasar katkısı ise oyuncuyu durdurulması zor kılıyor. Takımın tek bir beden gibi hareket etmeyi seviyor. 15. dakikadaki altın farkında 2,163’ü bulan takımın ilk kule skorunda da 86% ile lig birincisi.

Peki takımlar 2018 Worlds için ne yapmalı? Oyunda proaktif rolde bulunması gerekenler junglerlar gibi duruyor. Stom’un bilindik rotasını bir kere daha ne denli uygulayacağını merak etsem de Abbedagge’ye biraz sorumluluk düşüyor. Mekanik olarak becerikli olan oyuncu takım genelinde hasar payında en yüksek ikinci isim. Oyuncun seriye geriden gelmesi BB’yi gereğinden fazla insiyatif almaya itebilir. Diğer yandan botta beşinci randevularına çıkacak olan Freeze+Dumbledoge ve Zeitnot+SnowFlower ikilisini de es geçmemeli. İki takımın da bot uyumu üst seviyede. İki lanein de sahip olduğu tecrübe ve artık ADClerin 8.15’ten itibaren oyunları yeniden taşımaya başlaması lane phasei önde geçireni galibiyete bir adım daha yaklaştıracak.

Ligde daha önce dört kere karşılaşmış ve RB bu eşleşmelerden 3-1 galip gelmişti. SUP’un 2 sezondur sadece KMF ile yetinmesi ve kaçan TBF’lerin içinde bir kor gibi büyümesi ve RB’nin ise Worlds uğruna yükselen performansı ve KMF rövanşı bizlere izlemesi şahane bir 4 saat sunacak ve umarım 5. maça geçeriz. Siz de 2018 TBF’yi Flank üzerinden izleyebilir, bu büyük heyecana ortak olabilirsiniz.

Ahmetcan “ggFlayeep” Gül